Kандидатите, които имат сключени договори по Националната програма по пчеларство и вече са изпълнили инвестициите си, могат да подават заявления за изплащане на финансовата помощ до 2 септември тази година. Всички разходи, включени в заявленията, трябва да бъдат извършени до 31 август 2013 г. Приемът е по мерките B „Борба срещу вароатозата”, C „Мерки за подкрепа на извършването на физико-химичен анализ на пчелния мед”, D „Подкрепа за подновяване на пчелните кошери в Общността”, А „Техническа помощ за пчелари и сдружения на пчелари” и Е „Сътрудничество със специализирани органи за осъществяването на практика на приложните изследователски програми в областта на пчеларството и пчелните продукти”.
По мерки В, С и D документи се приемат в отдел Регионална разплащателна агенция – Разплащателна агенция (РРА-РА) на областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие”.
По мерки А и Е заявките за плащане се подават на адрес: София, ул. „Гусла” № 3. Необходимите документи за кандидатстване са публикувани на адрес: www.dfz.bg/bg/ Селскостопански пазарни механизми/Месо и пчеларство/НПП 2011-2013 г.