В 9 часа тази сутрин започна първото извънредно заседание на Общинския съвет. Като първа точка от дневния ред бе внесена докладна за допълване и актуализиране на Програмата за управление и разпореждане с общинска собственост с три имота, които се намират в района на фирма „Металообработване и зъбопроизводство” АД в Ботевград. По думи на съветника Христо Якимов към момента има висящи съдебни дела между фирмата и общината за въпросните имоти. В отговор зам.-кметът инж.Красимир Андреев, който докладва предложението, уточни, че всички съдебни спорове са приключили в полза на общината.
Предложението на общинското ръководство не събра необходимия брой гласове. По тази причина председателят на общинския съвет Йорданка Лалчева свика второ извънредно заседание от 10.30 часа, на което присъстващите 15 общински съветници подкрепиха предложението имотите – частна общинска собственост, да бъдат включени в Програмата за управление и разпореждане с общинска собственост. Последният решаващ глас бе на съветника Цветан Цолов от РЗС, който преди започване на заседанието каза пред колегите си в ОбС, че ще гласува "за". 


След като решението влезе в сила, имотите ще бъдат обявени за продажба чрез публичен търг при следните първоначални тръжни цени: 205 860 лева - за имот с площ от 3884 кв.м; 265 000 лева – за имот с площ 5000 кв.м; и 318 000 – за имот с площ от 6000 кв.м. Това гласуваха още местните депутати.
„Към общинската собственост вече има проявен инвеститорски интерес” – каза зам.-кметът на общината Красимир Андреев. В докладната е записано, че трите имота не са застроени и всеки един от тях е отреден за производствен и складов обект.  


По време на първото извънредно заседание ОбС подкрепи докладната за провеждане на публичен търг за продажба на 10 000 куб.м. земни и скални маси, придобити от общината при изграждане на новото депо. Определената първоначална тръжна цена е 5000 лева.
Да припомним, че първото решение на ОбС за продажба на земните маси, взето на предишно заседание, бе върнато от областния управител, тъй като в него не се предвиждаше провеждане на търг, а направо продажба на фирмата, която изгражда пречиствателната станция за отпадни води в Ботевград.


ОбС одобри и предложението за структура и численост на персонала на новата целодневна детска градина „Саранск”. От 1 септември 2013 год. там ще бъдат разкрити: 1 щатна бройка за директор с група, 6 щатни бройки за учители, 3 – за помощник възпитател, 1 – за медицинска сестра, 0.5 – за домакин, 0.5 – за перачка и 0.5 – за огняр.
Общината ще отпусне 156 050 лева от собствени приходи за детското заведение. От тях 33 597 са за ремонтни дейности, 64 927 - за вертикална планировка; 53 976 - за обзавеждане и 3 550 - за художествено оформление.