Имаме съмнения, че Фидосова продължава да влияе върху работата на партията, каза бившият гербаджия


В хотел в Етрополе ще бъде сбирката на хората, които ще правят нова партия, но този хотел не е мой, заяви пред БНР бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров.
"Даваме път на младите. Ние, които сме участвали по какъвто и да е начин в управлението, занапред декларираме, че няма да участваме в изпълнителната власт. Ние сме допринесли България да е в това състояние по какъвто и начин да сме участвали в управлението. Ще бъдем в т.нар. "клуб на ветераните". В бъдеще в изпълнителната власт да участват евентуално само младите, на които ще дадем път. Ние не е задължително да участваме в управлението. Ние можем да бъде коректив и опозиция дори и на ГЕРБ. Ние казахме, че ще бъдем коректив", подчерта Димитров.


Той заяви, че присъствието на ГЕРБ в парламента е по-полезно, отколкото отсъствието им. "Не мога да кажа, че ГЕРБ в момента е коректив, просто казвам, че присъствието им в Народното събрание е по-полезно", добави Димитров.


"Вие не познавате ли Цветанов? Хората са притеснени да казват имената си. Лично решение е на всеки от тях кога ще излезе от анонимност. Всеки може да взема решенията си по съвест. Ние имаме съмнения, че Фидосова продължава да влияе върху работата на партията, отговори Димитров на въпроса защо хората от новата партия се страхуват да кажат имената си .


Ако Борисов вземе партията в своите ръце, тя би изглеждала по-добре. Ние можем да водим диалог с всеки, който да почива на принципи и на това, че България трябва да се управлява от експерти, а не от партийци, допълни Емил Димитров.


Попитан дали води дело срещу решението на Комисията за установяване на конфликт на интереси, Емил Димитров отговори: "Разбира се. Съдът е допуснал на разпит членове на комисията".


На 31 август ще бъде съобщено името на партията, а на 22 септември ще бъде учредена. Димитров заяви и, че няма да участва в никакъв проект, ако съдът докаже, че Мирослав Найденов е участвал в корупция.


Централата на бъдещата партия била съвсем близо до тази на ГЕРБ, а в нея работели бивши служители в партията на Бойко Борисов.
Източник: Агенция БЛИЦ