Компанията няма да прекъсва електроснабдяването, когато клиентите оспорват месечните си сметки

„ЧЕЗ Електро България” АД внесе в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) своя проект за промени в Общите условия, които да  регулират продажбите на електрическа енергия от страна на дружеството в качеството му на краен снабдител на неговите клиенти. Съгласно изискванията на закона промените първоначално бяха подложени на публично обсъждане на 26 август. Преди месец в регулаторната комисия бе внесен и проект за промени в Общите условия на "ЧЕЗ Разпределение България" АД.

"В основата на новите Общи условия са залегнали съвременните европейски принципи за равнопоставеност, баланс и защита на интересите на всички заинтересовани страни. Клиентите ни могат да са спокойни, че няма да прекъснем електроснабдяването им, ако оспорват размера на сметката си“, каза Кремена Стоянова, изпълнителен директор на ЧЕЗ Електро България.
Проектът на Общи условия е изцяло съобразен с последните изменения на Закона за енергетиката от 2012 год. като са предвидени текстове относно специалните условия, които „ЧЕЗ Електро България“ АД прилага към уязвимите си клиенти, както и относно възможността на клиентите да изберат друг доставчик на електрическа енергия.

Сред основните промени, залегнали в новите Общи условия, са  възможността за изпращане на електронни фактури както и запазване правото на клиента да оспори сметката си без да му се прекъсва снабдяването с електрическа енергия за периода до приключване на проверката.