Левски подписа с първи баскетболист за новия сезон. Това е Христо Захариев, който през миналата кампания бе в редиците на бронзовия медалист от Купата на България, Балканската лига и НБЛ - Рилски спортист.


 Младокът започна кариерата си в Славия, после попадна в Левски, след това в Гърция и Италия, за да се върне обратно към България в посока Черноморец и Рилецо.


Новината за трансфера на Захариев идва късно, но от ръководството на тима разкриха и причината за това: „Имахме джентълменска уговорка с Христо, че ако си намери тим в чужбина, няма да го спираме. След датата 1 септември, каквато беше нашата уговорка, той подписа договор с Левски”, коментира треньорът на Левски Константин Папазов.


Треньорът на сините добави, че щабът търси играчи на поста плеймейкър и крило. Вероятно на тези позиции ще бъдат търсени чужденци. Останалият състав ще е от българи, както бе и миналият сезон. Президентът на Левски Иван Джиджев държи да продължи политиката в отбора да има максимален брой българи, като стремежът е в следващите години е той да бъде съставен изцяло от играчи от школата на Левски.