Предложението за допълване на Програмата за разпореждане и управление на имоти – общинска собственост, с общо 1163 декара земеделска земя /477 имота/ в селата Скравена, Литаково, Врачеш и Радотина получи подкрепа в ОбС. „За” гласуваха 22-ма съветници, 4-ма бяха против, 1 се въздържа и 1 не участва в гласуването. 
По време на обсъждането вносителят на докладната Георги Георгиев обясни, че земите представляват малки парчета, които са отдалечени от населените места. По негови думи към тях има проявен интерес от инвеститори, които искат да отглеждат добитък. Кметът съобщи пред съветниците, че цената на декар няма да бъде по-ниска от 430 лева.
Иван Гавалюгов поиска да се разясни дали земите могат да бъдат директно продавани, или първо трябва да се актуват като частна общинска собственост, след което да бъдат включени в Програмата. Кметът уточни, че на друга сесия ще бъде внесено предложение за продажба на имотите. Дотогава всички земи ще бъдат актувани. „Законодателството не ни забранява да ги включим в Програмата, но ни забранява да продаваме без да са актувани като частна общинска собственост”, каза Георги Георгиев. 
На сесията стана ясно, че общината разполага с близо 75 000 декара земеделска земя по чл.19. 
Д-р Веселка Златева съобщи, че жители на кв.”Паланката” в Скравена, които имат малки стопанства, са изразили опасения пред съветниците от БСП, че след продажбата на земеделските земи няма да има къде да пасат добитъка си. В отговор кметът каза, че всеки трябва да си прави сметка, но няма опасност селата да останат без земя за паша.