Той бе представен пред ръководния състав на дирекцията от главния секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров
Със заповед на министъра на вътрешните работи от 1.10.2013г. комисар Константин Титянов е назначен за ВНД Директор I степен на ОДМВР- София.
При представянето му главен комисар Светлозар Лазаров благодари от името на политическото и професионалното ръководство на МВР на заместник- директора комисар Димитър Машов, ръководил ОДМВР- София през последните два месеца, за постигнатата устойчивост и добри резултати в усложнената оперативна обстановка. Главният секретар на МВР използва случая да подчертае основните приоритети в дейността на областната дирекция: неутрализиране на криминалните структури, противодействие и ограничаване на финансовите и икономически престъпления, тясна ангажираност с местната власт в борбата с битовата престъпност и обезпечаване на сигурността през зимния туристически сезон.
Комисар Константин Титянов благодари на ръководството на МВР за оказаното му доверие и посочи като свой основен приоритет в работата професионалното изпълнение на служебните задължения, което неминуемо ще доведе до реализиране на все по- високи цели и подобряване на постигнатите резултати.
Комисар Константин Титянов е на 51 години. Започва работа в системата на МВР през 1989 година. Заемал е длъжностите началник на РУП- Гоце Делчев, директор на ОДМВР- Благоевград, инспектор в Дирекция „Инспекторат“-МВР, главен експерт в НСО, старши оперативен сътрудник на главния секретар на МВР. Многократно награждаван за високи професионални постижения.