"Тогава побеснях, казах си, че трябва веднага да накажа този гадняр, дръзнал да ме снима, без да счете за необходимо да ми каже, че иска това", коментира Христо Стоичков случая с нападението му над български фотограф в Испания в интервю за мадридския вестник "Марка"

Футболната легенда нападнал фотографа Любомир Асенов миналата събота пред известен ресторант в Барселона. Папаракът се опитал да заснеме няколко кадъра със Стоичков, но си навлякъл гнева му и получил директен удар в устата. Бременната съпруга на фотографа го спасила от ритниците, които Камата щял да му отправи.

"Не познавам фотографа, аз после научих, че той е от България. Седя аз на масата в ресторанта, до мен са жена ми и дъщерите ми и разгръщам менюто. По едно време чувам как Мариана, жена ми, ме пита дали познавам онзи срещу нас, който беше с фотоапарат и ни снимаше. Погледнах натам и видях как един млад човек, щом разбра, че го забелязах, се завъртя и с бърз ход се отправи към изхода на ресторанта. Нито знам с кого е бил, нито знам кой е. Аз, разбира се, веднага скочих и тръгнах след него. Стори ми се доста съмнителен и започнах да се опасявам за безопасността на семейството си. Показах се навън, той вече беше на около 30 крачки,  обърна се и като ме видя, хукна да бяга", поясни случилото се нашият футболист.

Стоичков коментира още пред изданието на "Марка", че знае каква ще бъде реакцията в България.

"Без да прочета и един ред, знам, че ме оплюват. Така е там, не обичат реда и хората, които са известни. Аз бих попитал този папарак, който искаше нещо да спечели от това, че ме снима. Вече знам, че е бил акредитиран за състезанията от Формула 1. Защо не ме снима в ложата край пистата "Барселона", в която бях с краля на Испания Хуан Карлос, а ме дебне по ресторантите на града?"

Въпреки, че медиите в България постоянно тиражират тезата, че Асенов ще съди българския футболист, слуховете за това не са стигнали ушите на Стоичков:

"А, така ли, нека да ме съди и тогава ще разбере на чия страна е законът и как е тук, в Испания. Този закон пази хората от разни скапаняци да ги резилят", продължава Стоичков в интервюто