Христо Стоичков проговори и пред испанските медии за сбиването с фоторепортера на вестник "168 часа" Любомир Асенов от миналата неделя.

В интервю за вестник "Марка" Стоичков определя поведението на Асенов като на "мухльо или смотаняк".

"Ясно ми е, че сега цял Мадрид говори за мен и това, което се случи. Затова искам да кажа следното: това беше един нагъл български папарак... Стори ми се доста съмнителен и започнах да се опасявам за безопасността на семейството си. Показах се навън, той вече беше на около 30 крачки, обърна се и като ме видя, хукна да бяга", разказва за инцидента пред "Марка" Стоичков.

Камата добавя, че журналистът веднага побягнал, а той го настигнал бързо и го ударил не в носа, а в гърдите.

"Питам го на испански кой е и какъв е, а той ми отговаря на български. Побеснях, казах си, че трябва веднага да накажа този гадняр, дръзнал да ме снима, без да счете за необходимо да ми каже, че иска това", добавя Стоичков.

Пловдивчанинът твърди още, че не е нападал бременната съпруга на Асенов.

"Откъде да знам, че е бременна. Аз жени не закачам... В общите си приказки на български може и на нея нещо да съм казал, и то не толкова вежливо", призна все пак бившият национален селекционер.

"Аз ли съм негодникът или той и защо медиите са изцяло в защита на папарака. Как да си обясня факта, както той твърди, че бил излязъл от ресторанта спокойно под ръка с жена си, а аз го видях как бяга и жена му дойде няколко минути след полицията. Къде е била тази жена? Ами ясно е къде. Този "мъжкар", нали се прави на такъв, е побягнал от страх, като знае, че върши нещо нередно, и е изоставил жена си. На такъв в България му казват мухльо или смотаняк", казва още Христо Стоичков, цитиран от в. "Стандарт".