С близо двучасов концерт-спектакъл снощи в Етрополе беше почетено делото на народните ни будители.


Наистина големият салон на НЧ „Тодор Пеев-1871” се оказа малък да побере всички желаещи да гледат спектакъла. Накрая и сцената се оказа тясна за финалните акорди на изпълнителите, които изнесоха концерта.
Казано с езика на сухите факти, концертът-спектакъл беше осъществен от група ученици от СОУ „Христо Ясенов” с рецитал и от три от самодейните състави на читалището – всички групи на Ансамбъл „Балканска младост” на Калинка Пушкарова, детската и женска групи за народно пеене на Диляна Гоцева и няколко индивидуални изпълнения.
Преживяното от редуващите се картини на танци и песни, феерията от костюми и професионалното изпълнение напълни сърцата на зрителите.
Най-голямата група „изпълнители” бяха точно те, хората, които през цялото време аплодираха съставите. В повечето от времето тези аплодисменти бяха в съзвучие и с ритъма на ставащото на сцената.
Поздравително слово по повод на празника имаше от Росица Христова – за кмет на Общината.
Наред с непрекъснатите аплодисменти, изпълнителите бяха възнаградени с прекрасна кошница с цветя от името на кмета инж. Богомил Георгиев и от председателя на Общинския съвет Христо Андреев.


Преди концерта ученическите колони, начело с портретите на български будители изпълниха площада пред читалището.


Паметникът на Тодор Пеев беше отрупан с венци и букети свежи цветя от името на кмета инж. Богомил Георгиев и председателя на Общинския съвет Христо Андреев, от учебните и културни институции, фирми и граждани.