Национална агенция за приходите търси четирима експерти за колцентъра си в София, които ще контактуват по телефона с фирми и граждани с неплатени задължения. От кандидатите се очакват отлични комуникативни умения, способност за работа под стрес и много добро познаване на данъчното и осигурителното законодателство. Стартовата заплата на новоназначените експерти е 800 лв.
За участие в конкурса не е необходим предишен професионален опит, а изискването е участниците да имат минимум образователна степен „бакалавър“.
Кандидатите за работа в НАП трябва да подадат документи до 21 декември /включително/, лично или чрез пълномощник с нотариално заверено пълномощно-оригинал  в сградата на Централното управление на НАП на бул. „Дондуков“ 52 в София. Описание на длъжностите, изискванията за конкурса и образци на заявление за участие, могат да бъдат намерени на интернет страницата на НАП – www.nap.bg.
В последните 2 години НАП все по-често използва информационния си център за събиране на забавени плащания към бюджета. За този период са проведени разговори и кореспонденция с над 150 000 души, като в над 70% от случаите задълженията са платени без да се налага да се предприемат принудителни мерки.