Младата българска писателка Стела Доковска представи новата си книга „Приказки от Псиландия” в зала Орханиец” на Исторически музей – Ботевград. Книгата излиза от печат през юни 2013 г. и представлява своеобразен сборник от приказки за възрастни. По думите на писателката възрастта на читателите е условна - от под 5 до над 100 години. По детски наивни, фантастични, реални или драматични всяка една от деветнайсетте приказки носи своето духовно послание и грабва читателя с теми колкото делнични, толкова и вселенски. Основни мотиви са любовта към хората и радостта като рецепта за пълноценно живеене, сподели при представянето авторката. Тя прочете две от своите любими приказки, които предизвикаха много настроение в залата
Стела Доковска показа и първия късометражен филм по неин сценарий „Любовта е торта“, носител на награда от фестивала в Солун.
Десислава Иванова – екскурзовод в музея и секретар на Литературен клуб „Стамен Панчев”, представи свой есеистичен поглед върху приказките на писателката, с който отправи позитивно послание към присъстващите да бъдат това, което искат.


Стела Доковска гостува в Ботевград по покана на директора на музея Тодорка Коцева. Тя е завършила СМУ „Проф. Веселин Стоянов” в Русе, специалност „цигулка”. През 1996 година Стела Доковска поставя своята авторска пиеса на първото издание на Ученическия театрален фестивал в Русе. Пиесата „Искам да сънувам живота си” печели две награди – за оригинална авторска идея и първа награда за женска роля. През 2002 год. Доковска завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. Работила е в русенското радио „Темпо” като репортер и водещ на новинарски емисии, а по-късно като репортер в БНР. Нейна авторска песен е представена в Нова телевизия в предаването „Почти полунощ е”.


Стела Доковска е съавтор на сборника „Познатата/непознатата българска драма”, публикуван през 2001 год., има публикации във вестниците „Утро” и „Жена”. Първата й книга с разкази „Седемте пътеки на човека” е издадена през 2009 год. Тя акцентира върху психологията на човека и проявленията й в различните фантастични или реални ситуации. Основната тема е деформацията на личността във взаимоотношенията й с околния свят.
Писателката живее и работи в София.
Желаещите да се докоснат до творчеството на Стела Доковска, могат да си закупят нейни книги в Историческия музей.