Преди три дни варненските баскетболисти Милчо Борисов и Тихомир Желев напуснаха “Берое”, където преминаха от родния си клуб “Черно море” през лятото. Една от основните причини за раздялата била свързана със забавяния на заплатите.
„Редовно ни забавяха възнагражденията. Освен това не са ни плащани осигуровки, а доколкото разбрах, нямаме и застраховка, която всеки клуб трябва да направи. От началото на подготовката досега доста неща се натрупаха малко по малко. Има и други причини, които в момента не мисля, че трябва да ги коментирам. Очаквах повече, но не се получи”, заяви за “Народно дело” Милчо. Той все още не знае къде ще продължи кариерата му, като в близките дни се надява да си намери нов клуб.
За съжаление Тихомир Желев ще трябва да изчака неопределено време, за да заиграе отново заради лекарска забрана.
Преди време 193-сантиметровият гард се разболя от ангина, а след усложнения впоследствие получи миокардит и ще трябва да почива в следващите месеци. Именно това бе причината той да не участва в последните няколко мача на бившия си отбор “Берое” през последния месец.
„След този миокардит, който прекарах, преди празниците ми казаха, че трябва да почивам. Бях на контролен преглед и вече сърцето е добре, но ми казаха да изчакам още два месеца с тренировките. Смятам тази седмица да отида при още някой лекар да видя и други мнения”, заяви Желев.
През настоящата кампания варненецът участва в 5 двубоя с екипа на “Берое” в Националната баскетболна лига, записвайки средно по 15.2 точки, 4.8 борби и 4.2 асистенции, превръщайки се в основна фигура в състава на старозагорци.


Снимка: Sportsimages