На вчерашното извънредно заседание на ОбС кметът Георги Георгиев заяви, че „ВиК Бебреш” не е в завидно положение. „Фирмата се движи по ръба на фалита”, каза той пред съветниците и допълни: „Много работа, много яка работа го чака г-н Наков. Предстои му да влезе в конфликт по много въпроси, със субекти и обекти. Аз мога да подпиша веднага една декларация, че от тук присъстващите 29 съветници, с изключение на един или двама, едва ли могат да поемат отговорността да подпишат с мен договор за управление на ВиК дружеството. Другите си приказвате общи приказки. Извинявайте, дами и господа общински съветници, които не знаете почти за какво става въпрос. Аз имам смелостта да заявя пред всички, че 98% от Вас не знаят за какво става на въпрос.”.


Контролът върху управлението на общинската фирма ще се изпълнява от кмета на Ботевград, стана ясно по време на обсъждането на кандидатурата на Радослав Наков за шеф на „ВиК Бебреш” ЕООД.


През първото тримесечие на тази година в ОбС ще бъдат внесени за обсъждане и гласуване отчетите на всички общински дружества и предприятия за 2013 год., както и бизнес планове за дейността им през настоящата година.