Пламена се завърна в Music Idol. На извънредния концерт на шестимата отпаднали тя излезе на сцената болна, но спечели отново място сред финалистите с близо половината зрителски гласове - 46,9%. След нея останаха Елена и Денислав.

В извънредния петъчен концерт тя излезе на сцената болна и на инжекции, за да изпее хита на Уедър гърлз It's Raining Men. Председателят на журито Вили Казасян забеляза проблемите й с гласа, но я назова като своя фаворитка измежду шестимата отпаднали.

Липсваш ми, дано се върнеш, пожела й Фънки, а Люси напомни, че е плакала при елиминирането й. За успех на Пламена се надяваше и нейният любим Денислав, който напусна шоуто в сряда и сега беше нeйн конкурент за единственото вакантно място сред финалистите.

Тя беше изборът и на мнозинството от шестимата, които продължават участието си. Името й назоваха Деница, Нора, Ана и Шанел, макар че Мария и Елена също имаха подкрепата на останалите в шоуто.

В петък прозвучаха предимно бързи песни. Изборът на репертоара за вечерта беше на самите изпълнители. Първи излезе Ивайло с хита на Елтън Джон от 1983 г. I'm Still Standing.

След него се появи първата отпаднала финалистка - Елена, която се представи с Objection! (Tango) на Шакира, изпълнявана миналата седмица от Деница във "войната на гласовете".

Единствената балада за вечерта беше избрана от Мария, която отново се прицели високо с песента на Уитни Хюстън от саундтрака към филма Бодигард I Have Nothing.

Стоян беше направил нестандартен избор на по-динамично парче - It's My Life на Бон Джоуви, заради което Фънки отбеляза превръщането му от романтик в агресивен рокаджия.

Денислав пя последен, след Пламена, и беше похвален за избора на песента - Angels, но не на Роби Уилямс, а на Моранди. В понеделник, когато е концертът с песни от мюзикъли в съпровод на бигбенд, Пламена ще пее Fever в дует с Деница.