Сериозни промени се случиха в състава на Берое преди домакинството срещу Спартак Плевен в събота. В отбора от няколко дни са Брандън Баудри и Джошуа Кроуфърд.


Високият 210 см 25-годишен Джош Кроуфърд игра за Балкан през есента на 2011 година.След 10 мача със зеления екип, обаче, които за 20.9 минути имаше средно по 6,1 точки и 5,7 борби, в края на декември същата година бе освободен.


Баудри също е на 25 години, висок 201 см, тежи 98 кг и играе основно като крило. За последно е играл в отбора на Ери Бей Хоукс в лигата за развитие на НБА. Преди това е бил част от силния турски отбор – Пънар Каршъяка.


Новината за привличането им обаче бе засенчена от мистериозното напускане на друг чужденец от Берое. Става дума за Майк ДиНуно, чието жилище бе намерено освободено. Ди Нуно бе болен от грип няколко дни, но не е споменавал нищо на никого в отбора, че се кани да предприема подобен ход. Тепърва случаят предстои да бъде изяснен. Относно ситуацията в отбора, помолихме за коментар старши-треньора Атанас Радев:


“За всички нас Берое е повече от работа, за нас това е кауза. Ние се борим с всички сили да има баскетбол на високо равнище в Стара Загора. Всеки който има други виждания за личното си развитие е свободен да си тръгне. Конкретно в случая с Майк, обаче, не смятам, че нещата трябва да останат така. Възможно е някой да не е получил вниманието и отношението, което е заслужавал, но тук нещата са съвсем различни. Голям играч не се става, като вкараш 40 точки на Левски, а когато цялостното ти поведение показва това.


Тъкмо смятахме, че отбора е идеално окомплектован с идването на Брандън Баудри и Джошуа Кроуфърд и ето какво стана. Въпреки това, смятам, че подобни неща сплотяват още повече отбора и Берое ще върви във възходяща линия."