В последния мач от 15 кръг на ТЕСИ НБЛ  игран днес в Ботевград,  Балкан постигна деветия си успех от началото на сезона. Домакините победиха Ямбол с 89-74, след като изиграха силно второ полувреме, в което пречупиха съпротивата на своя съперник.


Гостите започнаха по-добре и взеха първата част с 27-23. Още в началото на втората резултатът се обърна след серия от 6-0 за Балкан. Зелените продължиха да водят, но тимът от Ямбол поддържаше много добър процент стрелба зад дъгата и затова на полувремето авансът на Балкан бе само 3 точки - 47-44.


Пълният обрат настъпи в третата четвъртина, която завърши 27-16 за Балкан и преди последната част балканци водеха с 14 точки - 74-60. Ямболци на практика се предадоха изцяло още в първите минути на последния период, когато старши треньорът Юлиян Радионов започна да сменя титулярите.  През второто полувреме точната стрелба от тройката на Ямбол драстично се влоши - 8-1  спрямо 9-8 през първото полувреме. В защита също не им достигнаха сили, не можаха да опазят Далман, който вкара 11 от 17-те си точки в третата и четвъртата част. А освен това овладя и цели 22 борби под двата коша - 9 в нападение и 13 в защита и рекордният му коефициент можеше да бъде още по-висок, ако не бе изпуснал 4 от изпълнените 7 наказателни удара.


Силно включване направи новият американец Лоуган Стъц, който за 22 минути игра отбеляза 16 точки и взе 6 борби. С по 14 точки за победителите са Иван Лилов, който има и 6 завършващи подавания, и капитанът Павел Мариов. С по 9 точки за успеха са Станимир Маринов и Петер Седмак, като Стамбата е с 8 асистенции и 5 борби, Мартин Маринов добави 7.


За Ямбол най-резултатен със 17 точки бе Говедаров, но той направи и най-много грешки - 7 от общо 24 за отбора си. С дабъл-дабъл от 14 точки и 10 борби е Станислав Славейков, 13 има Сергей Цветков.


Преди мача изпълнителният директор на ТЕСИ НБЛ Иван Ценов връчи наградата за МВП на декември на Ноа Далман. Заедно с президента на БФБ Георги Глушков те изгледаха мача заедно с кмета на Ботевград Георги Георгиев.