Автобус, два микробуса и два леки автомобила, извършвали нерегламентиран превоз на пътници, са иззети при съвместна операция на служители от ОДМВР- София и РД“ Автомобилна инспекция“.
В хода на операцията са проверени 341 МПС, съставени са 11 предупредителни протокола.

Съвместните проверки за установяване на нерегламентиран превоз  са осъществени на базата на план за взаимодействие между служителите на пътна полиция, икономическа полиция и областен отдел „Контролна дейност”- към РДАА – София, както и координация с официалните представители на превозвачите по места с цел координация по установяване на нерегламентиран превоз на пътници.
Моторните превозни средства бяха проверявани за притежаването на задължителните документи от водачите на таксиметрови автомобили, регламентирани в чл.31 от Наредбата за таксиметров превоз на пътници, техническа изправност, наличие на валидна застраховка „Гражданска отговорност“, наличието на невръчени наказателни постановления или влезли в сила такива,  глобите по които не са заплатени в срок, както  и за наличието на контролни точки.
Извършени за периода на операцията са общо 27  съвместни проверки. От проверените общо 341 МПС инспекторите са  констатирали шест случая на нерегламентиран превоз на пътници, по които са предприети мерки по административен ред. Иззети са: два микробуса с технически неизправности, превозвали пътници в района на Калотина; автобус, превозвал пътници от Самоков за Ихтиман, без необходимия лиценз и без пътен лист по образец; два леки автомобила, превозвали хора от Правец и Самоков към София, водачите на които не притежавали лиценз за извършване на обществен превоз или регистрация за лек таксиметров превоз, но въпреки това получили от пътниците суми, равностойни на цената на билета. Единият водач, криминално проявен 30- годишен мъж, е задържан за 24 часа. Установен е и втори автобус, превозвал пътници от Елин Пелин към София, без разписание и без карти за превоз на пътници, издадени от водача. По случая е съставен акт за административно нарушение.
За констатирани нарушения по Закона за движение по пътищата служителите на реда са съставили 7 АУАН и 3 фиша; 11 са съставените предупредителни протоколи.