Мъжкият Левски и гардът Брандън Хийт се договориха и американецът ще бъде част от тима на "сините" в следващите година и половина. Един от най-добрите играчи в българския шампионат през последните години ще носи екипа на Левски. Хийт пристигна в България 2010 и игра за Лукойл Академик 3 сезона. Той е роден през 1984 година и е завършил университета на Сан Диего Стейт в американската първа колежанска дивизия. Играл е в няколко държави в Европа, както и в НБА.
 
Американецът е бил за сезон в ЛА Лейкърс преди да направи отлична кариера извън най-силния шампионат в света. Първо облича екипа на Хийт на венецуелския Тротамундос де Карабобос преди да се премести в Европа. Преди да дойде в България играе за кипърския Апоел Никозия, където е избран за най-добър играч на сезона през 2009/10, както и за френския Орлеан.
 
Хийт започна подготовка със Сакраменто Кингс в началото на сезона и се надяваше да  попадне в ростера на този НБА тим. Но точно преди да стартира шампионата той бе пратен в отбора-сателит на Сакраменто в лигата за развитие (NBDL) - Рино Бигхорнс. Хийт трябва да е в отлична форма, тъй като игра до момента 31 срещи за този отбор и в тях правеше средно по 12.3 точки, 5.8 асистенции и 3.6 борби за 30.3 минути на мач.
 
Хийт изигра цели 163 мача, откакто е в България и в тях прави средно по 11.8 точки, 3.1 борби и 4.8 асистенции. Избран е за най-добър играч в шампионата през 2012, а неизменно попада в най-добрата петица през всичките три сезона в нашето първенство. Редовен участник в българското издание на Мача на звездите.