В първия си мач от третото завъртане на редовния сезон на НБЛ Балкан ще бъде домакин на Левски. Срещата е в събота, 15 март от 18.00 ч. в зала Балкан.


Двубоят е от изключително значение и за двата тима. В момента те са с еднакъв актив от 12 победи, но Балкан е с мач по-малко, тъй като в първия кръг миналата седмица почиваше. Левски има 5 загуби, Балкан - 4. В изиграните две срещи помежду им преимуществото е в полза на Балкан -  в първата на 26 октомври зелените загубиха в Ботевград с 88-92, но на 29 декември спечелиха гостуването си в зала Универсиада с 4 точки повече - 93-85. След мача утре обаче предимството при евентуални равни показатели след редовния сезон ще бъде за победителя.


За утрешния двубой психологическото предимство е на "сините". Те спечелиха Купата на България, докато Балкан остана четвърти. А тази седмица имаха противоположно представяне в мачовете им от Балканската лига - Балкан загуби като домакин на Галил Гилбоа, докато Левски спечели гостуването си на Куманово 2009. Освен това в състава на сините като безспорен лидер се очертава привлеченият непосредствено преди финалния турнир за Купата бивш играч на Лукойл Академик Брандън Хийт.


Предимството на Балкан утре е в страхотната публика, която със сигурност отново ще изпълни залата и ще подкрепя мощно отбора.