От 14 до 16 март в Хисаря се проведе регионалният кръг на Националното състезанието за най-добър млад готвач, сервитьор, барман и хлебар-сладкар. В него взеха участие възпитаници на около 50 професионални гимназии. Паралелката „Организация на хотелиерството” на  ГПЧЕ „Алеко Константинов” - Правец също имаше свои представители в надпреварата. Това са победителите във вътрешноучилищния кръг Полина Ганева от 10 „е” клас и Цонко Цоков от 12 „е” клас. Учениците бяха придружени от Мариана Николова – учител по практика.
Полина се класира на седмо място в категория „Най-добър млад готвач”. Тя приготви шопска сала в авангарден стил, кавърма кебап от три вида месо – еленско, от муфлон и диво прасе, а за десерт – печена тиква с мед и орехи.
Полина Ганева ще представи училището в националния кръг на състезанието, който ще се проведе от 24 до 26 април във Варна.
Цонко Цоков се състезаваше в категория „Най-добър сервитьор”. Той не влезе в първата десятка, но се представи достойно. Това съобщиха от ръководството на учебното заведение.
Необходимите продукти, съдовете за храната и професионално облекло за участието на учениците от Правец бяха осигурени от Риу Правец Ризорт.
Състезанието се организира съвместно от Министерството на образованието и науката, Българска асоциация на професионалните готвачи, Асоциация на училищата по ресторантьорство и хотелиерство, Евро Ток, Българска туристическа камара и Ред Девил Кетъринг.
Целта е участниците в надпреварата да демонстрират уменията си в приготвяне на различни ястия от българската национална кухня. Журито ги оценяваше според вкуса, вида и различни други критерии за качество.