Днес в Професионалната гимназия по  компютърни технологи  и системи в Правец бе открита изцяло нова компютърна лаборатория. Залата е оборудвана от Intelligent Systems  Вulgaria – водещ вносител на ERP и  CMR системите Microsoft Dynamics в България. Лицензите са предоставени безплатно от Microsoft.
На официалното откриване на лабораторията присъстваха  Ваня Добрева, председател на комисията  по образование и наука в Народното събрание, Атанаска Танева, зам.министър на МОН, проф. Марин Христов – ректор на Техническия университет и други.
Търговският директор на Intelligent Systems  Вulgaria Боян Мартинов е бивш възпитаник на ПГ по КТС: „Много се радвам, че успяхме да реализираме този проект. Знаем колко важно е за учениците да имат пряк досег с това, което ги очаква в реалната бизнес среда след завършването” – заяви той по време на откриването.
С новата компютърна  лаборатория за първи път в училище влиза курс по изучаването на най-разпространените бизнес решения в България - Microsoft Dynamics, които се използват в над 300 водещи компании у нас. По този начин учениците в Правец ще получат конкурентно предимство при кандидатстване за работа, тъй като  работодателите вече поставят  като изискване познаване и работа със специализиран бизнес софтуер. За да може курсът максимално да се доближи до изискванията на реалния бизнес, лекциите ще се водят не от преподаватели, а от служители на  Intelligent Systems  Вulgaria