Докладната на кмета Георги Георгиев за удостояване на инж. Рашо Стайков с почетното звание „Заслужил гражданин на Ботевград” бе прието на днешното заседание на ОбС с 20 гласа „за” и 8 „въздържал се”.
По традиция кметът направи предложението от трибуната в малкия салон на читалището, където в момента се провежда редовното заседание на ОбС. Един от мотивите, които той изтъкна, е, че през последните няколко години фирмата на инж. Стайков – „Р.С Инженеринг”, е построила и реконструирала обекти с голямо значение за повишаване на жизнения статус на жителите на Община Ботевград. Един от тези обекти е зала „Арена Ботевград”, която ще бъде открита на 29 март.
В хода на обсъждането на докладната съветникът Иван Гавалюгов каза, че няма яснота относно точните критерии за присъждане на почетни звания. Също така той изрази мнение, че и други строителни фирми, като „Барези” и „Европа 7”, имат заслуги за изграждане на значими обекти в Ботевград и би трябвало да бъдат наградени. Кметът обаче не сподели неговото мнение.