Градската галерия в Ботевград стана едва третото място, след София и Варна, където Любомир Асенов подреди свои снимки от състезанията на Формула 1. Само 80 фотографи от цял свят имат право да отразяват най-грандиозното автомобилно състезание в света и той е един от тях. Акредитиран е през 2006 година от българското специализирано списание Club F1 и досега не е пропускал старт.

В настоящата експозиция са включени 29 фотоси от 6 състезания, проведени в периода 2006-2007 година. Творбите са с размери 70/100 см.

"От Формула 1 се интересувам още от малък и може да се каже, че една от детските ми мечти се сбъдна. Първото ми присъствие бе на пистата Хунгароринг през 2006 година. Поисках акредитация и година по-рано за САЩ, но не ми издадоха виза. 

Фен съм не толкова на отделна марка, а на Кими Райконен. Тази година не съм пропуснал нито едно от петте състезания, имам 5 от 5. Направих уникални снимки, с доста катастрофи, които ще подредя в отделна изложба. И тя със сигурност ще дойде в Ботевград."

Миналата година софиянецът Любомир Асенов си взе за невеста момиче от Ботевград. Съпругата му Агнес Методиева също е фотограф и работи за вестник "24 часа". 

Преди по-малко от месец името на Любомир Асенов се забърка в скандал с Христо Стоичков. "Тази тема ми е неприятна", каза високият над 190 см майстор на фотографията.

Изложбата бе открита днес и ще бъде експонирана в продължение на един месец.