„Тялото", както е извества в модния бранш Макферсън, изглежда така, както е изглеждала по време на първото си ревю или снимки за фотосесия. Самата тя споделя, че тайната за това е, че през всичките години се е чувствала щастлива. Днес на плоския ѝ корем могат да завидят повечето тийнейджърки.


Красавицата никога не е крила, че обича да се храни здравословно и поддържа формата си с много зеленчукови сокове.


През 1980 г. Ел Макферсън бе едно от лицата на поколението на т. нар. супермодели, част от което са Синди Крауфорд, Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста и Кристи Търлингтън. През 1989 г списание Time ѝ дава прозвището „Тялото", което тя използва и до днес.


Колкото и успешна да е Ел в кариерата си, в любовта нещата не стоят така розово. Когато през 1984 г. тя се снима за първи път във фотосесия за списание е се среща с Жил Бенсимон - фотограф и творчески директор на изданието, нищо не предрича болезнен развод. Две години по-късно те се женят, но след три години разтрогват брака си. „Тялото" е майка на две деца, от френския финансист милионер Арпад Бюсон, с когото Макферсън се разделя през 2005 г. В момента Ел е омъжена за наследник на хотелска верига в Маями Джефри Софър.