Община Ботевград обяви пет стажантски позиции по Програмата за летни студентски стажове на държавната администрация. Стажовете ще се проведат от 1 до 31 юли в четири от отделите на общинската администрация.


Две места са обявени за студенти, които се обучават по направление „Икономика”, едно за студенти по направление „Архитектура, строителство и геодезия”, едно в направление „Право” и едно в направление „Администрация и управление”.
За стаж по програмата имат право да кандидатстват: студенти в процес на обучение във висше училище в страната или чужбина с непрекъснати права към момента на провеждането на стажа (удостоверява се с Уверение/друг официален документ от съответното висше училище в първия ден на стажа); да се обучават в професионалното направление, което е обявено за съответната стажантска позиция; да отговарят на специфичните изисквания, когато такива са обявени за стажантската позиция.


Всеки кандидат може да кандидатства за не повече от  5 стажантски позиции. Кандидатстването е окончателно и няма възможност за премахване или коригиране на кандидатурите. Кандидат, за който бъде установено, че поддържа повече от 1 профил в портала, автоматично ще бъде дисквалифициран от програмата, а вторият му профил изтрит.


Процедурата по кандидатстване е изцяло онлайн чрез регистрация в портала http://staj.government.bg. По време на лятната програма всеки студент ще може да кандидатства за максимум 5 стажа. Изборът е окончателен и не може да бъде променян.
Първоначалният подбор включва онлайн тест на портала, който се зарежда при избора на първата стажантска позиция. Когато се зареди, тестът не може да бъде спрян или отложен. Тестът е съобразен с професионалното направление, в което се обучава студента и позицията, за която кандидатства.
Окончателният подбор на кандидатите се осъществява след интервю или друг подходящ метод за подбор, включително с помощта на информационно-комуникационните технологии.


Всяко от класиранията е публично и ще бъде обявявано на портала на посочените по-долу дати. На първото класиране могат да потвърждават онлайн само класираните на първо място. На второто класиране могат да потвърждават онлайн само класираните на второ място. Класираните на трето и следващо място не могат да потвърждават онлайн. При останали свободни стажантски позиции, координаторите от съответната административна структура ще се свържат лично и/или по имейл, за да поканят  кандидатите по реда на тяхното класиране.


Кандидатстването за стажантските позиции стартира на 11 април и ще продължи до 11 май. За повече информация - http://staj.government.bg.