Ръководството на ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров” обявява дни на отворените врати в училището. Те ще бъдат изпълнени с различни прояви, в които ще вземат участие осмокласниците.


На 22 април от 13 часа ще се проведе открито занятие на клубовете „Природолюбител” и „Моят екологичен свят”, създадени по проект „Успех” на учебното заведени. Темата е „Приложна метеорология”. На същата дата от 17.30 часа започва урок по английски език, подготвен от 8 „б” клас, профил „Информационни технологии с английски език”. Също на 22 април ще се състои представяне и защита на проект „Моето училище – познато и непознато”. Участие ще вземат: 8 „в” клас – 13.30 ч.; 8 „а” клас – 14.20 часа; 8 „б” клас – 16 часа; 8 „г” клас – 17.00 часа.


Датата 23 април е отредена за изява на 8 „а” клас, профил „Информационни технологии с испански език”. Учениците ще изнесат урок за испаноговорящите страни.


На 24 април от 17.30 часа ще се проведе урок по немски език, озаглавен „Празник на немската приказка”. В него ще вземат участие учениците от 8 „в” клас, чуждоезиков профил, немски език. На същата дата ще се състои представяне и защита на проект „Моето училище – познато и непознато” от деветокласниците. От 13.30 часа своята разработка ще представи 9 „а” класа, а от 15 часа – 9 „б” клас.


„Да разкажем пред романтичните герои Ромео и Жулиета за историята на нашия клас” – с проява под този надслов ще се представи 8 „г” клас /чуждоезиков профил, английски език/ на 25 април от 17.30 часа.


Целта на инициативата „Дни на отворените врати” в ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров" е да популяризира училището, обучението, което то предлага, проектите, по които работи и материално-техническата база, с която разполага.