Утре – 17 април, последният работен ден преди Великденските празници, от 12 ч. и в петък – 18 април, ще има две ленти за движение в посока София – Варна при виадукта „Бебреш“ от АМ „Хемус“. Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик, който се очаква в началото на четирите почивни дни и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.
На 21 април – понеделник, в последния празничен ден, при виадукта „Бебреш“ от АМ „Хемус“ ще има две ленти за движение в посока Варна – София.
Без промяна остава пътуването в района на виадукта при км 67 от АМ „Тракия“, при който от миналата година са въведени промени в организацията на движението поради извършващите се строително-монтажни работи на съоръжението. При засилен трафик в посока Пловдив – София преди км 67 от АМ „Тракия“ ще бъде въведен обходен маршрут за леките автомобили - при пътен възел „Церово“ движението ще бъде насочвано по път III-8402 Септември - Виноградец до с. Церово и след това превозните средства ще се включват в АМ „Тракия“.
Утре – 17 април, от 18:00 ч. до 21:00 ч., и на 21 април – от 14:00 ч. до 20:00 ч., се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по 6 направления от републиканската пътна мрежа. Това са:
път I-1 -с. Ребърково -Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;
път I-1 - етапна връзка на лот 1 на АМ „Струма” при п.в. Дупница север - ГКПП „Кулата”;
път I-5 - Русе - Велико Търново;
•път I-8 – Пловдив - Харманли;
•път I-9 - Варна - Бургас;
•път II-99 - Бургас - Царево.
Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).


Агенция „Пътна инфраструктура” препоръчва на шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки указанията на контролните органи.