На провелото се днес общо събрание на партия Движение инициатива за Ботевградска община /ДИБО/ за председател бе преизбрана Маргарита Кирова. Общо 11 души влизат в Управителния съвет на партията: Маргарита Кирова, Тодорка Коцева, Тодорка Петрова, Галина Божкова, Мария Пеева, Евелина Канзова, Тихомир Николов, Маргарита Георгиева, Георги Мишев, Екатерина Николова и Цветелин Захариев.
По време на събранието стана ясно, че ДИБО няма да подкрепи нито една листа за европейските избори. Членовете на партията бяха призовани да гласуват по съвест.

Местната партия ДИБО бе учредена през 2003 година. Два поредни мандата Георги Георгиев се кандидатира от нейно име за кмет на Община Ботевград. През 2011 год. ДИБО не се яви със самостоятелна листа за общински съветници. Нейни представители бяха включени в листата на ПП ГЕРБ, която издигна кандидатурата на Георгиев за трети мандат. 


ДИБО фигурира в списъка на политическите партии, чиито годишни финансови отчети за 2013 г. са представени в Сметната палата в законовия срок – 31.03.2014 г., и отговарят на изискванията за форма, съдържание и начин на представяне на отчета съгласно чл. 34 от Закона за политическите партии.