Обилен дъжд и Великденско настроение. Така може да се определи снощната вечер, когато от 18:00 часа големия салон на НЧ „Тодор Пеев-1871” Етрополе започна обявеният предварително Великденски концерт. Дъждът е този, който попречи на много хора да се насладят на феерията от прекрасни изпълнения на народни песни, скечове, народни танци, индивидуални изпълнения, отлично аранжиран декор, интересни хрумвания на сценаристите Виолета Цолова-Вили Рай и Диляна Гоцева.
Започна се с познатата от българския фолклор люлка от слънчеви лъчи, на която момците люлея любимите си. Със силни аплодисменти бяха посрещнати четири-годишните  близнаци Ина и Оги, които влязоха на сцената, стилно облечени като кавалер и дама от 60-те години. И още осем-годишният Майкъл и близнаците Иринка и Сами. Една прекрасна идея на Вили Рай, която ги представи като най-малките таланти от нейната „Работилница за таланти”.
Този път отлично звучаха изпълненията на народните песни, хармониращи с предстоящите Великденски празници, които ни поднесоха децата от Детска вокална група за народно пеене „Звездица” и Женската вокална група”Димана”, с ръководител Диляна Гоцева.
Двата скеча на Кирил Ботев от ТТ ”Михаил Пенчев” с ръководител Николай Пенчев и на талантливата Иванка Лакова, грабнаха с хумора и изпълнението си публиката.
ВГ ”Романтика”, с ръководител Боян Шаранов, ВИГ на Кирил Лихарев и солистката Марина Савова също се представиха отлично пред своята публика.
И, както винаги при тяхното появяване на сцената, танцьорите от „Балканска младост” на Калинка Пушкарова направо взривиха публиката с техните виртуозни, професионално изпълнени български народни хора. В съпровод на винаги стоящите настрани от сцената и винаги в центъра на всяко изпълнение на този ансамбъл, музиканти от оркестъра за народна музика към читалището. 
Публиката е приемала винаги сърдечно мелодичните изпълнения на  изпълнителите от ВГ”Ретротон”. Така беше и на този концерт.
Един прекрасен, запомнящ се Великденски концерт, това представиха снощи самодейните състави от НЧ „Тодор Пеев-1871” и като награда получиха много сърдечни и продължителни ръкопляскания.
И красива кошница с цветя от кмета инж. Богомил Георгиев и председателя на Общинския съвет Христо Андреев, която им беше поднесена в края на концерта.