Бившият директор на Горско стопанство „Витиня” загина вчера при катастрофа в Гърция. Инцидентът е станал на околовръстното шосе на Солун. Юри Миков е пътувал сам в колата си към България.
Шефът на Северозападно държавно предприятие е заминал за Гърция със семейството си, за да ги закара за празниците. Той се връщал за България, за да присъства на съвещание в Народното събрание.
На околовръстния път край Солун автомобилът на Юри Миков се ударил челно в ТИР и водачът загинал на място.
Юри Миков e роден на 30 юли 1956 година. Дълги години бе директор на ловното стопанство "Вития", а от 2011 г  е директор на  Северозападното държавно горско предприятие.


„Вчера след нелеп пътен инцидент в Гърция се разделихме с нашия колега и приятел инж. Юри Миков, директор на Северозападно държавно предприятие. Загубихме един истински професионалист, човек, приятел и съпруг, отдал целия си живот за българската гора.
Изказваме нашите най- искрени съболезнования към семейството му. В този труден момент ние сме съпричастни с мъката и болката на най-близките му хора.
Потресени сме от опитите да се политизира една човешка трагедия и да се петни паметта на нашия колега и приятел.
Съзнаваме, че предизборната обстановка ще подтикне мнозина да се възползват от една или друга възможност за спечелване на политически дивидент.
Убедени сме обаче, че това е недопустимо, когато става дума за загуба на човешки живот. Призоваваме всички български медии и политици да се въздържат от лъжи и манипулации с паметта на инж. Юри Миков и да проявят смирение пред скръбта на семейството му”, се казва в съобщението на Министерството на земеделието и храните до медиите.