Великотърновският музикален драматичен театър „Константин Кисимов” ще гостува в Ботевград с оперетата „Хубавата Елена” от Жак Офенбах. Представлението ще се състои на 29 април /вторник/ от 18.30 часа в големия салон на читалище „Христо Ботев”. Режисьор на оперетата е проф. Светлозар Донев, диригент Атанас Варадинов, хореографията е на Желка Табакова, сценографията е дело на Лидия Къркеланова.
В спектакъла участват всички солисти на великотърновския театър – Виктор Терзийски, Милен Иванов, Йордан Чейреков, Марин Русинов, Пеньо Пирозов, Момчил Караиванов и други. В ролята на Хубавата Елена ще се превъплътят Флора Търпоманова и Миряна Калушкова.


Представлението ще се реализира с участието на хора, балета и оркестъра на МДТ „Константин Кисимов” и със специалното участие на професионален фолклорен ансамбъл „Искра”.


Оперетата „Хубавата Елена” от френския композитор Жак Офенбах”, по либрето на Луи Алеви и Анри Мейак, е създадена през 1864 год. Тя е базирана върху епичната поема на Омир – „Илиада”, и историята за отвличането на царицата на Спарта от троянския принц Парис, което предизвиква Троянската война. Творбата е сатира срещу режима на Втората френска империя и император Наполеон III /1852-1870/ и пародира глупостта и вулгарността на висшето съсловие.


Поставяйки вечните теми като любовта и социалната критика и разчитайки на непреходните си музикални достойнства и пречистваща и обновяваща сила на смеха, оперетата „Хубавата Елена” има шанс да се надява на перманентна актуалност без значение на времето, в което се поставя. Залог за това е начинът, по който в театралния салон двата часа се превръщат в двайсет минути…


За билети и колективни резервации – тел.: 0885 011 987 или на касата в читалище „Христо Ботев”.