Вчера - 16 април, членове на екипа по проект  BG051PO001-4.1.05-0181 „Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства”, „Равно начало, светло бъдеще за децата на България” по който работи ОУ „Васил Левски” – Ботевград, се срещнаха с представители на местната Комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. Целта на конференцията беше координиране на усилията по обхващане на застрашените от отпадане от училище деца.  Гости на конференцията бяха: Цеца Иванова - секретар на Община Ботевград, Николета Иванова - главен експерт „Образование“, Веселка Божкова - главен експерт „Култура и вероизповедания“, Тодорка Коцева – директор на Исторически музей - Ботевград.


Цветана Димитрова - член на екипа за организация и управление на проекта, представи на присъстващите експозе за целите и ползата от проекта. Тя ги запозна и с дейностите, реализирани по него до момента. В провокираните изказвания активно се включиха както членовете на комисията, така и гостите.


Изводът, който се наложи в края на конференцията, беше, че проектите, насочени към интеграцията на децата от етническите малцинства в училище, са полезни и дават резултати в борбата за отпадането им от училище.


Днес по същия проект учениците, включени в група „Танцувай смен“ с ръководител Радка Величкова, се срещнаха с малчуганите от ЦДГ „Саранск“. По приказен и емоционален начин участниците потопиха децата във вълшебството на пролетните празници.


Проект BG051PO001-4.1.05-0181 „Образователна интеграция  на децата и учениците от етническите малцинства”, „Равно начало, светло бъдеще за децата на България” се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.