Още с влизането в детската градина ви посреща изработена с подръчни средства и с много майсторлък „млада жена” с кошница с великденски яйца.
Днес е Велики четвъртък и по традиция децата и техните учителки са боядисали яйцата, които могат да се видят из цялата градина по витрини и шкафове.
Участвали са всички групи: І с учителките Виолета Лазарова и Виолета Димитрова, ІІ – Даниела Петкова и Пенка Василева, ІІІ – Маргарита Ненчева и Мария Кръстева и ІV – Светла Димитрова и Иванка Николова.
Всичките те се надпреварваха да показват направеното от децата. Всяка група е работила според възрастта и възможностите на малчуганите. Не може да се иска от малките в първа група да работят с бои и четки, заради това техните яйца са нарисувани и изрязани от картон. При останалите разнообразието е по-голямо: от рисунки, до боядисани по системите „декупаж” и „квиринг” яйца. Разнообразието е голямо и при подреждането на произведенията: от традиционната кошница, до накиченото дърво. Апликациите и различните табла са част от цялостната великденска украса на градината.
Днешната им работа е подготовката на деца и учителки за Великден. Своето задоволство от свършеното изрази в разговор директорката Павлина Златарева. И има защо.