Съветниците от опозицията д-р Мариана Горгачева, адв. Христо Якимов, Филип Филипов и Иван Гавалюгов са внесли докладна записка, в  която предлагат да бъде създадена временна комисия, която да направи опис на детските площадки на територията на Ботевград и селата, да извърши проверка на състоянието им, да предложи мерки за привеждането им  в съответствие с нормативните изисквания, както и да се утвърди план-график за извършване на съответните мероприятия. Съветниците мотивират предложението си така: „В ал.3 от Предходните и заключителните разпоредби на Наредба № 1 на МВР, МРРБ и ДАЗД за условията, реда за устройството и безопасността на площадките за игра се посочва краен срок – 31.12.2014 год., за изготвяне и одобряване на план-график на дейностите, които всеки стопанин на площадка за игра трябва да извърши до 31.12.2016 год., за да я приведе в съответствие с наредбата.”.


Вносителите на докладната предлагат в състава на временна комисия да бъдат включени Йорданка Лалчева – председател, съветниците д-р Мариана Горгачева, Ташка Дикова, Даниела Дойчева, Иван Гавалюгов, Христо Якимов, Филип Филипов, Яница Иванова, Даниела Николова, Гергина Романова и трима представители на общинската администрация, определени от кмета на общината.


Ако Общинският съвет гласува предложението и утвърди временната комисия, в срок от шест месеца от свето назначаване тя ще трябва да внесе информацията в местния парламент.


За трети път съветниците от опозицията внасят докладна за разпределение на ефирното време, закупено от общината. Също за трети път правят и конкретни предложения за промени в Правилника за работа на Общинския съвет. Дали обаче те ще бъдат предложени за гласувани, предстои да разберем на редовното заседание, насрочено за 24 април.