Областната дирекция на МВР предостави официална информация по случая в Правец. Тя гласи:


На 29-годишния мъж е повдигнато обвинение и му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 72 часа.


В 5.04 часа на 19 април в дежурната част на ОДМВР- София постъпил сигнал за сбиване с пострадали в бар-клуб в Правец. Веднага към мястото били изпратени полицейски екипи, които установили, че 29- годишният М.Н. от Ботевград, криминално проявен и осъждан, е нанесъл прободна рана в областта на врата на управителя на бара, след което е избягал, а впоследствие групичка от негови съграждани са изпочупили маси, столове и стъклопакет в заведението. Пострадалият мъж, на 29 години от Нови Искър, е настанен в реанимацията на столична болница с опасност за живота му. 


Минути по-късно в полицията се получил сигнал от Филиала за спешна медицинска помощ в Ботевград за възникнал скандал между група от около 60 души, при който била повредена врата на санитарен възел и спукано стъкло. Оказало се, че вътре освен ранения управител медицинска помощ се оказвала и на неговия нападател, който имал разкъсна рана на едното коляно. Бързата намеса на униформените служители от полицейските управления в Ботевград и Етрополе, и колегите им от магистрална полиция предотвратила ескалиране на напрежението и не допуснала саморазправа между двете групи, които били изведени извън района на здравното заведение.


Освен М.Н. в полицейския арест за срок до 24 часа били задържани още четирима негови съграждани на 18, 22, 33 и 40 години, трима от тях криминално проявени и осъждани. По случая били образувани три досъдебни производства. След доклад на материалите по първото, образувано по чл. 115 от НК, на М.Н. е повдигнато обвинение и му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 72 часа.