Балкан и Левски е първият полуфинал в ЕВРОХОЛД Балканска лига. Двата тима се срещат един срещу друг в петък от 18.30 ч. в Прищина, като ще определят единият финалист в турнира. Ето какво смята за предстоящия Файнъл Фор треньорът на Балкан Александър Тодоров:



"Играем срещу изключително силен отбор, може би най-силният в момента в ЕВРОХОЛД Балканска лига. Това е отбор, с който аз лично съм имал много битки в миналото, както в ЕВРОХОЛД Балканска лига, така и в българския шампионат, и който много уважавам. Те пристигат в Прищина един ден по-рано от нас и с по-лек график спрямо нашия. Като обаче сме се класирали на полуфинал, не искам да говорим за умора, за бюджети и за индивидуални качества. Искам само да говорим за това кой е по-добър отбор, а това ще се види в петък след 18.30 часа българско време.
Полуфиналът е един мач, в който двата отбора нямат право на грешка. Моментното психическо състояние ще бъде по-решаващо, отколкото нещо друго. Щеше да е хубаво нашият мач с Берое да не е важен и да може да се подготвим повече за полуфинала, но в момента класирането на второ място в редовния сезон ни е приоритет и с всички сили ще се хвърлим за него. След това вече ще мислим и за Левски.
До момента не сме тренирали нищо за Левски, поради това, че трябва да спечелим всеки един мач в НБЛ, за да завършим втори. Реално специално за този мач ще имаме една тренировка в четвъртък в Прищина от час и 15 минути. През сезона ние постоянно тренираме някои неща, които досега не сме ги ползвали по време на мач. Така че ние имаме някои скрити козове, но мисля че се познаваме прекалено добре - и аз Тити, и той мен, за да си направим някои големи изненади. Мисля, че това е невъзможно.
Левски има по-опитни играчи. Казах обаче, че опит, индивидуални качества, бюджет и умора, в този мач няма да са фактори. Ще спечели този, който иска повече победата.
Сигал Прищина е много сериозен фаворит за спечелване на ЕВРОХОЛД Балканска лига. Това е и заради добрият отбор, и заради Марин Докузовски, но и заради домакинството и отличните фенове. Мисля, че Сигал ще е единият финалист, а ние и Левски остава да решим вторият."