Тази сутрин в ОДЗ „Звънче” се проведе тържество под надслов „Радвай се на живота, уважавай Земята!”. То бе подготвено от група „Мечо пух” с учители Мария Божилова и Веселка Петрова. С песни, танци и стихотворения малчуганите изразиха своята обич към красивата природата на нашата планета, преклонението си пред нея и  готовността си да се грижат за опазването й. От сцената те отправиха послания към възрастните: „Хора, бдете над тази красота, защото никак не отива на красивата картина в миг да стане сива!”; Стига огън, стига дим - гори, животни, диви птици да спасим!”. Запазете доброто в сърцата си и мечтите на всяка дете! Превърнете всеки ден в Ден на Земята!”.
Подходящите декори и умело подбраното музикално оформление за тържеството -  разкриха едно малко късче от рая, в каквото може да се превърне планетата Земя. Част от него са  и прелестните момиченца и момченца, чиито изпълнения и усмивки заредиха публиката с положителни емоции и добро настроение.
„В играта, чрез песните и танците, децата обикват природата и се научават да се грижат за нея. Нашата детска градина също се включва в различни еко инициативи. Ден преди кампанията „Да изчистим България за едни ден”, децата почистиха столчетата, на които седят. Целта е да придобият съответните навици и да осъзнаят, че и дребните неща, които правят заедно, може да са от значение”, каза пред наш репортер Маргарита Николова – директор на ОДЗ „Звънче” в Ботевград.