Левски надигра Рилски спортист у дома с 89:82 (29:22,26:21, 19:19, 15:20) в първата среща от четвъртфиналната плейофна серия между двата тима.


Пред около 1000 зрители в столичната зала "Универсиада" гостите от Самоков за пореден път се хвърлиха на 100% срещу тима, който ги изхвърли на полуфинал за Купата, но силите им не стигнаха за нещо повече.


Вторият мач от серията е в събота в Самоков. Играе се до две победи от три мача.


Грозни сцени отново съпътстваха поредния сблъсък между баскетболните Левски и Рилски спортист. След като по време на турнира за Купата на България най-големите скандали дойдоха именно след мач между двата тима, сега отново имаше разправии по време на четвъртфиналната среща.


След размяна на любезности от страна на агитката на "сините" и на тази на гостите от Самоков, потърпевш се оказа благодетеля на Рилецо - инж. Петър Георгиев, който седеше в ложата. Георгиев бе замерен с пластмасова бутилка, която долетя именно от местата, където стояха ултрасите на домакините.


Наставникът на Левски Тити Папазов също бе нацелен с бутилка, излетяла от агитката на Рилски спортист.

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=485558


Наставникът на Левски Константин Папазов също бе нацелен с бутилка, излетяла от агитката на Рилски спортист секунди след края на мача..