14 500 къса цигари, 88 литра алкохол и 60кг. нарязан тютюн без български бандерол са конфискувани при акции на икономическа полиция на територията на Ботевград и Правец


В хода на продължаващите на територията на Софийска област специализирани полицейски операции по линия „акцизни стоки“ на 16 май служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР - София извършили проверка в магазин за продажба на дрехи в село Скравена. След като в търговския обект били открити 100 къса контрабандни цигари, колегите им от РУП - Ботевград предприели претърсване и изземване на адреса, обитаван от управителя. Там полицейските служители открили общо 14 400 къса цигари без акцизен бандерол от различни марки. Тютюневите изделия са иззети и по случая е образувано досъдебно производство. Работата по пълното му документиране продължава под наблюдението на районна прокуратура- Ботевград.


В рамките на същата операция служителите на реда са  конфискували и 88 литра контрабанден алкохол, открит в Ботевград, при проверката на гараж, приспособен като търговски обект. Намереното количество е иззето от митническите служители, за което е съставен протокол. По случая е образувана преписка.


На 18 май на автомагистрала „Хемус“ служители на икономическа и магистрална полиция от областната дирекция, съвместно с колегите им от РУП - Правец извършили проверка на лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 43-годишен криминално проявен жител на Плевен и пътници трима мъже от селата Буковлък и Асеновци. При претърсването на автомобила служителите на реда открили 5 чувала и кашон с общо 60кг. нарязан тютюн, както и пет кашона с филтри и заготовки за пълнене на цигари. Четиримата мъже са задържани в ареста за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под наблюдението на районна прокуратура - Ботевград.