Изминаха едва няколко години от обновяването на градинката при Площад 20, а част от съоръженията вече са изпотрошени – от четири люлки е останала само една, малките кошчета за боклук също са повредени, а някои дори липсват, мрежата на баскетболните кошове отдавна е скъсана, няколко пъти вандали чупят и крановете на чешмата – споделиха граждани от квартала.

Вчера към 18 е счупена с топка една от лампите в градинката. Възмутени хора от квартала сигнализирали веднага на охранителната фирма “Арми Форс” и на дежурните в общината. От частната фирма обаче им казали, че вече не охраняват общинските обекти. От общината също никой не се отзовал. “Ако бяха дошли в рамките на един час, щяха да хванат виновните на място” – казаха пред наш репортер свидетели на случая.

“В градинката играят предимно ромски деца. В това няма нищо лошо, стига да пазят общественото имущество. До този момент това не се получава. Последиците от безотговорното им отношение са налице. Лошото е, че нанесените щети ще са за сметка на общината" - възмущават се хората, живеещи в райно на градинката.