В момента финалната серия между Лукойл Академик и Левски е равна на 1-1 победи преди двете срещи в София в четвъртък и събота. След като попреминаха емоциите BGbasket.com се свърза със Спортния директор на Лукойл Академик и настоящ старши треньор Сашо Везенков, за да каже той как е тимът след двата мача и какво да очакваме от следващите предвид напрежението от понеделник вечер:


"По принцип не искам да търся оправдания и рядко хвърлям вината другаде, докато не изгледам видеото и не видя за какво става въпрос. Много обстойно изгледахме целия мач и има много ситуации, които има да се коментират. Ние също сме си виновни и това не мога да го отрека. Това обаче, което видях в последните две минути, искам да бъде публикувано, за да видят и баскетболните хора в България за какво става въпрос. За мен това е кражба и Лукойл Академик никога не би позволил това да се случи. По време на мача емоциите са малко повече, те преобладават и има ситуации, които може да се видят само на видео. Ще публикуваме видеото, което сме изрязали от последните две минути при 75-68 и така ще дадем на българските любители на баскетбола да види за какво става въпрос. Тогава ще мога да коментирам какво е грабеж и каква е ситуацията. Но аз наистина се чувствам ограбен в този момент.


Напрежението е прекалено много и то дойде само от един човек. Да, аз наистина си изпуснах нервите и застанах и казах някои неща. След един ден обаче, след като ги обмислих, наистина съжалявам. Аз ги казах, след като видях как срещу мен седи човек, който е неадекватен и човек, който седи и скандира с публиката `Сашо к..во`. Някак си не е понятно това за баскетбола. Цялото напрежение идва само от един човек. То беше създадено на мача в Ботевград, на мача в Самоков, беше създанено и с публиката от Самоков, беше създадено с публиката от Ботевград и след това ние сме наред. Не знам какъв е залогът, не знам за какво става въпрос и какво го кара да прави така, но виждате какво се получава. Има още мачове и ще се борим. Отиваме за победа още в четвъртък. Но след като той създаде всичките тези панаири, след като поиска чужденци съдии и след като видях последните две минути на мача от понеделник се замислям за честността на тази игра.


Отиваме съвсем спокойно на мача. Не знам какви изненади ни готви и какво може да се очаква. От него може да се очаква всичко. 7 секунди преди края при атака на Чалмърс, той е извън терена. Не може двама от най-добрите ни съдии да не могат да видят, че той е извън игрището. Не могат да не видят крачките на Джоунс 20 секунди по-рано. Баскетболът е игра на ситуации и на решения за секунди, и ако това не се види, не знам кое трябва да се види. Ние сме шампиони толкова години и аз не съм обръщал толкова внимание на нещата, но за разлика от други аз не искам да говоря напразно. Аз искам да публикувам видеото и след това коментарът да дойде от вас."