„Това, което представиха тази вечер учениците от школите към НЧ „Тодор Пеев” – 1871 показва, че годината не е отишла напразно.”
Това са част от думите на благодарност, които председателят на Читалището Христо Андреев каза след снощния концерт, в който участваха школите по пиано с ръководители Цветанка Николова и Даниел Борисов,  тамбура с ръководител   Цветанка Николов, Детската вокална група „Звездица” на Диляна Гоцева и на тези от Детския танцов ансамбъл  „Балканска младост” с ръководител Калинка Пушкарова.
Концертът започна с най-малката ученичка по пияно Цвети Петрова, която изпълни „Украинска народна песен” и заедно с майка си Владислава Маринова популярна пиеса за четири ръце. Владислава Маринова е бивша възпитаничка на същата школа.
Общо 15 ученици по пияно се представиха със свои изпълнения на концерта.
Последва ги Тамбурашката група с „Македонски ритми”, „Джиновско” и „Кончета”.
Представянето на ВГ „Звездица” премина в два блока. Публиката беше впечатлена от популярната, но и много трудна за изпълнение, особено от дете, родопска песен „Рофинка болна легнала”.
Времето между двата блока на Детската вокална група запълниха танцьорите от Детския ансамбъл „Балканска младост”, като се редуваха по възрастови групи. 
До края пък се редуваха вокалната група и танцьорите.
Концертът завърши със силен шопски танц, в който се включиха от публиката танцьори от най-големите изпълнители на ФА „Балканска младост”. И с „дъжд” от конфети, които се изсипаха над всички изпълнители, които се появиха на сцената.
Впрочем, на самия финал бяха споменатите думи на благодарност от Читалищното настоятелство и прекрасната кошница с цветя от името на кмета инж. Богомил Георгиев и председателя на Общински съвет Христо Андреев.
Салонът беше изпълнен до краен предел, с не малко правостоящи и, на моменти, с бурни аплодисменти за изпълнителите. 


Снимки: Виктория Маринова