И втората извънредна сесия за „ВиК Бебреш” ЕООД, насрочена за 9 часа тази сутрин, се провали. Този път причината не беше липсата на кворум, а отсъствието на управителя на дружеството – Радослав Наков. На заседанието не присъства и кметът Георги Георгиев.


Съветникът Иван Гавалюгов предложи извънредната сесия да се проведе, като от дневния ред отпадне първа точка – „приемане на информация от управителя Радослав Наков, поради липса на писмен документ и отсъствие на докладчика, а другите две – „възлага на управителя да внесе на редовната юнска сесия на ОбС финансов отчет за първите шест месеца на 2014 год., както и  коригиран бизнес-план за второто полугодие”, да бъдат подложени на гласуване. Иван Гавалюгов изрази становище, че проблемите на ВиК са изключително сериозни и трябва да са обект на извънредна сесия, а не да утежняват дневния ред на редовното заседание в края на месеца, където вероярно ще има опит темата да се "претупа".


Христо Якимов изрази становище, че часът, за който е насрочена извънредното заседание на ОбС, е неудобен. Според него то трябва да се проведе в извънработно време, за да могат да присъстват и граждани, тъй като въпросите за ВиК засягат и тях.
Якимов заяви, че е изключително несериозно от страна на Радослав Наков да не присъства на днешното извънредно заседание. „Тази сутрин колегата Филипов го е срещнал в Ботевград”, допълни съветникът.


Филип Филипов каза, че е било безпредметно насрочването на извънредно заседание за днес предвид отсъствието на двете главни действащи лица – кмета на града и управителя на дружеството.


В крайна сметка съветниците от управляващото мнозинство /с 16 гласа „за”/ подкрепиха предложението на председателя на ОбС Йорданка Лалчева, което тя формулира така: „За отлагане – в редовното заседание да влезе точката, да се разгледа на комисии и информацията да я получите писмено.”.


Гавалюгов определи предложението на Лалчева като абсурдно.