В рамките на предстоящия празник на Етрополе, в Музея е аранжирана изложба по дърворезба и дървопластика.
Автор на изработените предмети е Боян Александров от Перник, който е работил по аранжирането с изкуствоведа Пламен Петров от Велико Търново.
Предметите и фотосите са представителни от многото произведения на автора в областта на дърворезбата и дървопластиката по направленията в няколко тематични направление: Самоковски инспирации, Розета от Банско, с. Коняво, Модули, Ажурен аплик, Овчарска резба, Капители и др.
В експозето си преди официалното откриване на изложбата, Боян Александров и Пламен Петров направиха обширни пояснения за себе си, за своите работи, изложбите в България и по света, за дърворезбата и дървопластиката като вид изкуство.
Боян Александров е завършил Средно художествено училище за приложни изкуства – София специалност Дърворезба. След това е придобил бакалавърска и магистърска степен по резба  в  Националната  художествена Академия. Пак там е завършил и специалността   Педагогика на изобразителното изкуство.
Много богата и разностранна е творческата биография на този млад човек. През цялото време след завършване на образованието работи постоянно и в двете направления – дърворезба и дървопластика, като води и курсове по тези специалности с желаещи да се посветят на този вид изкуство.
От 1999 година до сега има 39 изложби в България, Германия, Унгария и в други страни по света. Участвал е в 15 симпозиуми и пленери. Има поредица от обучителни курсове, семинари, обмен на идеи и произведения на изкуството.
Не по-малко интересна е биографията и на Пламен Петров, с когото работят навсякъде заедно.
На изложбата в Музея бяха председателят на Общинския съвет Христо Андреев, заместник-кмета Росица Христова, Росица Иванова-главен инспектор ПКВ в Общинска администрация, преподаватели в Професионалната гимназия, почитатели на дърворезбата и дървопластиката.
След директорката на Музея Наталия Цветкова, която представи авторите, приветствие към тях отправиха Росица Христова и Христо Андреев. Заедно с изживяването, Боян Александров и Пламен Петров  ще отнесат със себе си и  подаръците от името на Община Етрополе, които им поднесе Росица Христова. 
Изложбата ще бъде отворена за посетители достатъчно време, за да могат повече хора да се запознаят с изложените предмети и фотоси.