53-годишният Георги Цветков е бил приет в МБАЛ - Ботевград след жесток побой в село Боженица.

Инцидентът се разиграл вчера около 13.30 часа в дома на извършителя – Мартин Димитров, който е от същото село. Георги набрал гъби и отишъл да ги занесе на майка му. Тя му била поръчала. На двора го посрещнал Мартин. Той казал, че майка му не е вкъщи, след което започнал да го налага с юмруци. Георги паднал на земята, а Мартин продължил да го удря. Потърпевшият успял да се измъкне и да се прибере в дома си, откъдето телефонирал на съпругата си в Ботевград.

„Не можеше да говори. Каза ми само: „Мартин ме преби”. Веднага с дъщеря ми тръгнахме за Боженица. Обадих се на спешна помощ и на полицията. Линейката дойде много бързо и го откара в болницата. Той бе приет в хирургичното отделение със съмнение за комоцио. Поставиха му система, защото повръщаше и не можеше да пази равновесие. Имаше подутини по главата, беше му избит един преден зъб”, сподели Васка Цветкова - съпруга на потърпевшия. По нейни думи Мартин често ставал агресивен, което плашело хората в селото.

„Два пъти нанесе побой на друг мъж в Боженица, който се казва Митко. Първия път – преди два-три месеца, кметът Петър Столев, който случайно минавал, успял да го отърве. Митко беше със счупен нос и гипсирана ръка, но не се оплака. Аз обаче няма да оставя нещата така. Ако Мартин има психичен проблем, би трябвало да се лекува. Казах това и на родителите му. Те ми отвърнаха, че той посещавал психотерапевт. Случилото се обаче показва, че резултат няма и се налага да бъдат предприети по-сериозни мерки. Не трябва да се чака, защото може да последват и други подобни инциденти. Жителите на Боженица се страхуват от Мартин и неведнъж са изразявали своите опасения пред кмета на селото”, сподели още Васка Цветкова. Тя разказа, че Мартин Димитров е на 36 години, не е женен и не работи. Преди време е работил в Испания. В селото се говори, че там е преживял някакъв инцидент, заради който се е наложило да се завърне. Но какво точно е станало – никой не знае.

По случая с побоя над Георги Цветков е започнала полицейска проверка, научи наш репортер.