В рамките на тържествата по повод Празника на Етрополе, в 15:00 часа на 29 юни, беше  дадено началото на Проект "Рехабилитация на пътища и водопровод в населени места на община Етрополе", като символичната първа копка бе направена на полигона до фабрика „Медикет” в началото на пътя за с.Бойковец.
Обединението „Път проект Етрополе 2014“ ДЗЗД  е определено за изпълнител на обществената поръчка с предмет „Рехабилитация на пътища и водопровод в населени места на община Етрополе“ с Възложител Община Етрополе.
Проектът е финансиран по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 от Европейския земеделски фонд „Европа инвестира в селски райони“.
Обединението „Път проект Етрополе 2014“ е в състав: водещ партньор - „ВИА КОНСТРУКТ ГРУП“ ЕООД  и партньори „ВАС МИТ“ ЕООД и „ПЪТСТРОЙ– 92“ АД.
Проектът включва рехабилитация на водопроводна мрежа във висока зона  с. Рибарица с дължина 1701 м. и 69 броя сградни отклонения, в ниска зона на с. Рибарица с дължина 1478 м. и 67 сградни отклонения; водопроводна мрежа във висока зона  с. Бойковец с дължина 2075м. и 69 отклонения и в ниска зона на с. Бойковец,  с дължина 1800 м и 85 броя сградни отклонения.
Рехабилитацията на част от Общинската пътна мрежа в Община Етрополе обхваща участъци от два пътя:  Етрополе – с. Бойковец и с. Малки Искър – с. Лопян, с обща дължина 6 040 м.  Целта на рехабилитацията е възстановяване и подобряване на транспортно- експлоатационните качества и носимоспособността на пътната настилка с оглед осигуряване безопасността на движението и подобряване на отводняването на участъка.
Стойността на Проекта е 5 375 000 лева със срок за изпълнение 15 юни 2015 година. Отец Емил освети начинанието с тържествен водосвет.
Ето какво каза изпълнителният директор на „Пътстрой-92 АД” д-р инж. Петко Николов преди първата копка: „По този проект ние ще изпълняваме предимно   пътната част в асфалтовите работи. Колегите от останалите фирми ще изпълняват ВиК и другите дейности.”
По повод ремонта на част от улиците в Етрополе каза, че  две от тях се правят с финансовото дарение на Общината от Елаците-мед и по този начин те са инвеститора, а изпълнението е  възложено на Пътстрой-92.
Символичната първа копка беше направена от кмета инж. Богомил Георгиев и д-р инж. Петко Николов-Изпълнителен директор на „Пътстрой-92” АД.
Присъстваха представителната делегация от град Можайск, Русия, Красимир Кунчев-заместник-областен управител на Софийска област, Ирена Петкова-директор на РИОСВ София област, Мила Манчева-началник на РИО София регион, Цанко Маринов-управител на ВиК АД София област, Галя Георгиева-кмет на Елин Пелин, Георги Костов-председател на ОбС в Елин Пелин, Йорданка Лалчева-председател на Общинския съвет в Ботевград, Христо Андреев-председател на ОбС Етрополе, Даниела Теофанова-директор „Връзки с обществеността” на Геотехмин ЕООД, Радослав Стоянов-почетен гражданин на Община Етрополе. 
Тържественият момент беше подсилен и от танцьорите на „Балканска младост”, които поздравиха с изпълнението си началото на това ново начинание за общината.
.