Жители на Краево са внесли жалба до кмета на Ботевград Георги Георгиев и до началника на РУП – Ботевград Христо Христов срещу незаконното поставяне на заграждения /електропастири/ за паша на животни в района на местността „Градец” в землището на селото. В жалбата се казва: „Загражденията са поставени в частни имоти без знанието и разрешението на техните собственици. Освен това, поставянето на ектропастири в горските територии, възпрепятства свободното преминаване на диви животни, което също е закононарушение.
Настояваме за спешни мерки срещу това самоуправство, за да не се стигне до ескалация на напрежението между собствениците на имоти и нарушителите. Надяваме се на своевременна реакция и намеса от страна на поверените Ви институции.”.
Жалбата е подписана от 25 човека – собственици на имоти и ловци. 


Жалбоподателите са сигнализирали и Районна прокуратура, и Сдружение за Ботевград, което доби популярност с инициативата за почистване на парка при Колежа по енергетика и електроника, както и с това, че поиска мораториум върху сечта в горите и спиране на износа на дървесина. От своя страна представители на неправителствената организация са заснели загражденията. Снимковият материал ще бъде приложен към запитване, което сдружението ще внесе в Министерството на земеделието и храните и в Община Ботевград.