Български предприемач пречел на трансфера


Палермо и ЦСКА са постигнали договорка за Ивайло Чочев. Трансферът се проточва заради български предприемач, който притежава 50% от правата на играча, твърдят медиите на Апенинския полуостров. Чочев дойде на „Българска армия" от Етрополе. Собственикът на Чавдар е бившият депутат Емил Димитров. Той ще получи половината от парите при бъдещ трансфер.
„Смяташе се, че сделката ще се осъществи още в сряда вечерта, но 50% процента от правата на Чочев се държат от български предприемач. Това създава усложнения, въпреки че ЦСКА и Палермо са се разбрали помежду си. Въпросният предприемач обаче предпочита играчът да премине в Монако, французите също имат сериозен интерес. Преговорите продължават", съобщават в Италия.
Междувременно стана ясно, че Палермо, който се върна в Серия А, проявява интерес и към бившия нападател на Левски - Жоао Силва. Португалецът беше привлечен на "Герена" от английския Евертън срещу 360 000 евро през лятото на 2012 година. Той пристигна с големи очаквания в София, но като цяло разочарова и след малко повече от година той беше освободен, въпреки че вкара 10 гола в 36 мача. 24-годишният Силва премина във втородивизионния Бари, за който миналия сезон в Серия Б вкара 8 гола в 43 мача. Добрите изяви на португалеца предизвикаха интереса на Палермо и от клуба вече са готови с оферта за неговото привличане. /в.Дума