ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ HA ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ЕТРОПОЛЕ
Г-Н ХРИСТО АНДРЕЕВ
ПРЕДЛОЖЕНИЕ
от Групата общински съветници от БСП
и Милчо Йорданов Цацов - независим съветник


ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,
Силно сме обезпокоени от последователното преустановяване на дейности в МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев” ЕООД, гр. Етрополе.
Само две години след наше питане относно опасността от закриване на отделение „Хирургия” /вх. № 278 от 15.06.2014г./, при обсъждане на годишния финансов отчет на МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев” ЕООД /на заседанието на Общински съвет - Етрополе през м. април 2014 г./ стана ясно, че това вече е факт. Преди броени дни се информирахме, че съдбата на отделение „Ортопедия и травматология” ще бъде същата поради напускане на д-р Китов. Не по различно е положението в АГО, където от необходимия минимум пет акушерки работят две.
На всички е ясно, че кадровият отлив ще доведе до закриване на болницата.
Настояваме за включване на точка в дневния ред на заседанието на Общински съвет - Етрополе през месец юли 2014 г. и предприемане на оздравителни мерки в тази посока.
На основание чл. 33, ал. 1, т. 2 от ЗМСМА предлагаме да бъде включена следната точка в дневния ред за м. юли 2014 г.:
-Доклад за актуалното кадрово състояние на МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев” ЕООД и мерки за недопускане на закриването на отделения.


С уважение: /п/ Боряна Керемидска, Пламен Илиев, Пенко Нинов, Давид Давидов, Мила Манчева, Владимир Александров, Милчо Цацов


Това питане беше внесено за разглеждане като първа точка от дневния ред на днешната редовна сесия на Общинския съвет и породи дебати, които продължиха един час.